/ Jan Stel

About

Jan Stel (Purmerend, Nederlands, 1970) begon op jonge leeftijd met realistisch tekenen en illustreren. Hij experimenteerde met kalligrafie, was een pionier in graffitimuurschilderingen en maakte olieverfschilderijen geïnspireerd door de oude meesters. Stel is altijd toegewijd geweest aan creatieve processen en heeft met veel kunstmaterialen gewerkt. Hij volgde cursussen oude doka en druktechnieken in Museum “Huis van Marseille”.

Jan Stel staat bekend om zijn scherpe oog voor het identificeren van subtiliteiten in compositie, details en toon, het gebruik van zichtlijnen, verdwijnpunten, perceptieve en algehele compositie. Stel let goed op het juiste moment om het magische spel van licht en schaduw vast te leggen. Hij gelooft dat de integriteit van zijn fotografie wordt gevonden in de pure en intrigerende rijkdom van het natuurlijke licht.

In 2019 startte Jan Stel zijn nieuwe serie “Industrial Landscape”. Hij werkt alleen in zwart en wit. Er is een toenemend besef dat de wereldwijde industrie moet worden omgevormd tot een natuurlijk, niet-destructief productieproces om onze mooie aarde te behouden voor onze toekomstige generaties.

Serie Industrial Landscape