Ben Thomas
Ben Thomas
Ben Thomas
Ben Thomas

/ Ben Thomas

About

De van oorsprong Australische kunstenaar Ben Thomas begon in zijn jongere jaren al in de beeldende kunst te werken. Aanvankelijk werd zijn interesse geprikkeld door bewegend beeld, maar het duurde tot hij halverwege de twintig was en naar Melbourne verhuisde, dat hij enkel doorging met fotografie. Sindsdien paste Thomas fotografie toe als middel om zijn nieuwe thuisstad te ontdekken en vast te leggen op beeld.

Het proces van documentatie in combinatie met een fascinatie voor deze nieuwe omgeving wakkerde zijn passie voor fotografie sterk aan. Het doel van zijn werk is om fotografie te maken die een sterke en unieke visuele esthetiek weerspiegelen, tezamen met een onthullend verhaal. Voor Thomas was de belangrijkste factor om vooruit te komen zijn eigen visie te volgen en dat plan zonder compromis uit te voeren. Hij beschrijft zijn fotografische stijl als hyperrealistisch en probeert in zijn werk de grenzen uit te dagen van de manier waarop een foto is opgebouwd. Thomas streeft er eigenlijk naar om niet alleen de perceptie van wat fotografie is, maar ook hoe de stedelijke omgeving ons dagelijks leven beïnvloedt uit te dagen. Dit levert werk op waarmee Thomas mensen een manier biedt om na te denken over de relaties die ze met hun omgeving aangaan.

Ben Thomas is een Hasselblad Master en heeft recent werk geleverd aan; Hasselblad, Apple, McLaren Formula 1, Pantone, Wired, The New Yorker Magazine, Sony, Singapore Airlines, Paradiso Art Hotel Ibiza, Penguin Books en Chronicle Books.

Kunstwerken

Virtuele expositie