Linda Overzee
Linda Overzee
Linda Overzee
Linda Overzee
Linda Overzee
Linda Overzee

/ Linda Overzee

About

Linda Overzee (1965) maakt monumentale fresco’s op linnen. Een uniek proces met opmerkelijke resultaten.

De fresco’s maken deel uit van een eeuwenoude traditie. In Europa kennen we deze bijvoorbeeld uit de Griekse en Romeinse tijd. Soortgelijke technieken werden door de eeuwen heen wereldwijd toegepast, van India tot in Latijns-America.

De fresco’s van Overzee zijn gemaakt met traditionele materialen zoals kalk en pure pigmenten. Het zijn echter geen fresco’s in de originele betekenis, al is het alleen maar omdat ze op doek worden uitgevoerd en niet rechtstreeks op een muur. Het is een hedendaagse interpretatie.

Het werk is abstract en het proces is zeer arbeidsintensief, opgebouwd uit talloze lagen, waarbij toeval, imperfectie en onregelmatigheid worden gekoesterd. Door 'craquelé', oxidatie en erosie, komen onderliggende secties tevoorschijn die mêleren met de bovenste lagen.

Het uiteindelijke resultaat heeft soms een impressionistisch karakter. Het kan gezien worden als een spiegel van ons leven, laag-op-laag gevormd door gebeurtenissen onderweg, maar laat vooral alle ruimte aan de toeschouwer om met eigen verbeelding betekenis toe te voegen.

Marktpositie en ontwikkeling

In 2009 debuteerde Linda Overzee bij ons met een solo-tentoonstelling. Sindsdien is haar werk geadopteerd in vele huizen, kantoren en publieke gebouwen in binnen- en buitenland.

Materialen, esthetiek en ogenschijnlijke eenvoud die bij nadere beschouwing altijd veel complexer blijkt, staan centraal in het werk van Linda Overzee. Door de jaren heen is de taal verbreed en verrijkt, er zijn steeds nieuwe ontwikkelingen te ontdekken, het werk blijft verrassen.

 

Kunstwerken

Exposities & Beurzen

Virtuele expositie