Lisanne Hoogerwerf
Lisanne Hoogerwerf
Lisanne Hoogerwerf
Lisanne Hoogerwerf
Lisanne Hoogerwerf
Lisanne Hoogerwerf

/ Lisanne Hoogerwerf

About

Lisanne Hoogerwerf (1987) afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in 2011. Zij werkt en woont in Den Haag in Nederland.

De kunstwerken van Lisanne Hoogerwerf verbeelden herkenbaar-onwerkelijke plekken: scenes die je in werkelijkheid niet kunt vinden, maar die zijn gemaakt met echte materialen zoals stukjes hout, zand, lijm en beschilderd canvas. Ze maakt haar kunst als een manier om innerlijke en uiterlijke menselijke landschappen te visualiseren. Ze werkt vooral vanuit de verbeelding en wil een archetypische taal aangrijpen.

Haar studiovloer fungeert als een podium waarop ze haar landschappen bouwt, vastlegt en deconstrueert. Met haar scènes verwijst ze soms naar mondiale ontwikkelingen, zoals de pandemie, de klimaatcrisis en milieukwesties. De scènes zijn ontdaan van de drukte van alledag: geen verkeer of drukke stadsgezichten. Contrasterende kenmerken en elementen kunnen aan haar werk worden gekoppeld, bijvoorbeeld: utopisch/dystopisch, speelsheid/ernst, maatschappij/natuur, schoonheid/grauwheid.

Serie Fragments of Common Ground series 2022


Serie Fragments of Common Ground


Serie MIA 2022


Serie Hinterland series 2023


Serie Migration series 2023Exposities & Beurzen

Virtuele expositie