Boomo Bialé & The Walés a.k.a.Patrick Willocq
Boomo Bialé & The Walés a.k.a.Patrick Willocq
Boomo Bialé & The Walés a.k.a.Patrick Willocq
Boomo Bialé & The Walés a.k.a.Patrick Willocq

/ Boomo Bialé & The Walés a.k.a.Patrick Willocq

About

Boomo Bialé & The Walés is de kenmerkende naam van een artistieke samenwerking tussen de Franse fotograaf en humanist Patrick Willocq en verschillende jonge Congolese moeders, dansers en zangers, ook bekend als The Walés, die zich identificeren als Ekonda Batwa, een inheemse bevolking van de Democratische Republiek Congo .

Patrick groeide op in de DRC. Hij voelt zich ‘zwart met een blanke huid’. Sinds 2009 maakt hij verschillende reizen tot drie maanden achter elkaar, diep in de Afrikaanse jungle, ondergedompeld in Ekonda-territorium, om meer te weten te komen over hun fascinerende rituelen en manieren van leven. De naïeve mise-en-scènebeelden, gemaakt in samenwerking met de Walés , van de verschillende series die deel uitmaken van het oeuvre van Songs of the Walés (2013-2016), een internationaal geprezen en tentoongesteld fotografieproject, onthulde de opkomst van nieuwe etnografische subjectiviteit die opereert vanuit het domein van participatieve artistieke productie.

Omdat hij zich diep aanvaard en gevleid voelde door de titel van Boomo Bialé (de echtgenoot van de Walés) die hem door de gemeenschap werd verleend, ontstond er een synergetische relatie tussen hem en Walés, diep geworteld in respect, vertrouwen en een gedeelde levenservaring van Ubuntu, de Afrikaanse filosofie die bevestigt dat we door een ander mens moeten worden aangeraakt om echt te zijn, dat menselijkheid een kwaliteit is die we aan elkaar te danken hebben.

I BeKoZ YoU, een verhaal verteld in drie acts, is hun nieuwste geesteskind, vier jaar in de maak.

De werken van Patrick Willocq werden tentoongesteld op verschillende internationale kunstbeurzen en in musea, waaronder Paris Photo, Photo London, Art Miami en Museum of Photography in Charleroi. Hij is genomineerd, finalist of winnaar van prestigieuze internationale prijzen, waaronder Rencontres d'Arles DA, Prix HSBC, Sony WPA en Leica OBA. Hij was ook te zien in tal van tv-uitzendingen en publicaties. Patrick wordt vertegenwoordigd door de galerie Project 2.0 / Gallery in Nederland en Vision Quest in Italië. Hij is co-auteur van een documentaire van 52 minuten, Le Chant des Walés, uitgezonden op de televisiezender France 5.

Videos


Serie I BeKoZ YoU, Act 1: the confinement of life-giving stars


Serie The Untouchables


Serie Walé 2ème Regard


Serie Songs of the WalésVirtuele expositie