Larissa Ambachtsheer
Larissa Ambachtsheer
Larissa Ambachtsheer
Larissa Ambachtsheer
Larissa Ambachtsheer
Larissa Ambachtsheer

/ Larissa Ambachtsheer

About

Visual Artist Larissa Ambachtsheer (1993) is afgestudeerd in 2017 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Het bewustzijn over veranderingen in de wereld begon bij Ambachtsheer toen ze als jonge WWF-ranger geld inzamelde voor bedreigde dieren en de natuur. Ze had medelijden met de arme dieren die werden geslacht om ons te voeden.

Reizen is haar passie en een groot deel van haar werk is daardoor geïnspireerd. Door haar reizen ontdekt Ambachtsheer nieuwe rituelen en culturen die zich onderscheiden van haar Westerse kijk op het leven. Het is ‘De verf op haar doek’.

Tegenwoordig is Ambachtsheer als visual artist geïnteresseerd in onderwerpen die verband houden met het menselijk gedrag; bewustzijn, minimalistische levensstijlen en duurzaamheid. Ze observeert wat er in het dagelijks leven gebeurt en transformeer dat in haar eigen realiteit die resulteert in stillevens, modereeksen of afzonderlijke beelden.

Eten is een onderwerp dat een belangrijke rol speelt in werk van Ambachtsheer: 'Mijn ouders zeiden altijd dat ik niet met mijn eten mocht spelen. Maar wat als ik het wel doe?'. Haar fotografische serie die slaat op deze uitspraak is 'You choose, I seduce' waarmee ze het publiek intrigeert met haar stillevens gemaakt van groenten en fruit. In deze serie experimenteert ze met de kleur van voedsel en manipuleert ze dit om de kijker aan het denken te zetten.

VideosSerie MIA 2022Virtuele expositie