Kourtney Roy
Kourtney Roy
Kourtney Roy
Kourtney Roy
Kourtney Roy
Kourtney Roy

/ Kourtney Roy

About

Kourney Roy’s werk is verweven in een dubbelzinnige en filmische ‘image-making’ dat grenst aan het reële en de fantasie. Haar benadering van fotografie lokt contemplatie en herconfiguratie uit van veelvoorkomende onderwerpen via een speelse openbaring van het bizarre en het griezelige.

 

Ze is gefascineerd door het verkennen van de grenzen van ruimten; zoals ruimte, temporaal, of psychologisch. Door zichzelf als het belangrijkste onderwerp in haar werk te gebruiken, creëert de kunstenaar een dwingend en intiem universum dat wordt bewoond door een veelheid uiteenlopende personages die deze raadselachtige thema’s verkennen.

Roy is geboren in 1981 in de wildernis van Northern Ontario in Canada. Ze behaalde een graad in Media studies gespecialiseerd in fotografie. Ze studeerde aan de Universiteit Emily Carr Kunst & Design in Vancouver, Canada. Roy heeft zich momenteel gevestigd in Parijs, Frankrijk waar ze haar werk al ruim 10 jaar zowel nationaal als internationaal heeft laten zien bij dergelijke evenementen en locaties als Le Bal, Parijs, het Museum Élysée, Lausanne, Foto Festival in Sydney en in Moskou bij International Foto.

Ze heeft meerdere talrijke prijzen, en subsidies gewonnen door haar werk. Waaronder de Prix Picto (2007), Emily Award (2012), Carte Blanche PMU (2013), Prix Elysée Nominatie (2014), en de Canadeese raad voor de Kunst- kunstenaar (2015).


Er zijn verschillende boeken over haar werk verschenen, waaronder Ils pensent déja que je suis folle (Editions Filigrans, 2014), Northern Noir (Editions La Pionnière, 2016), and California (Editions Louis Vuitton, 2016).

Videos


Serie The Tourist


Serie Enter as Fiction


Serie Sorry, No VacancyVirtuele expositie