Casper Faassen
Casper Faassen
Casper Faassen
Casper Faassen
Casper Faassen
Casper Faassen

/ Casper Faassen

About

De unieke stijl van Casper Faassen, waarin hij fotografie met schilder lagen combineert, is alom gewaardeerd. In zijn kunstwerken creëert hij een combinatie van onderwerp (schoonheid) en vorm (verval).

De traditionele schilderkunstige onderwerpen uit de Gouden Eeuw vormen een centraal thema in het werk van Faassen. Met een combinatie van verschillende schilderkunstige en fotografische technieken maakt hij stillevens, portretten, naakten en landschappen.

Zijn spraakmakende op Jan van Goyen geïnspireerde stadsgezichten waren eerder te zien in onder andere de Lakenhal (Leiden), De Hallen (Haarlem) en het Dordrechts Museum. Daarnaast is zijn werk geëxposeerd op talrijke beurzen in het binnen- en buitenland, zoals Photo Base, Photo London, Unseen & PAN Amsterdam. Zijn werk neemt tevens deel uit van zowel privé als publieke collecties zoals het Frans Hals Museum, Museum de Lakenhal en de Koninklijke Bibliotheek. Recentelijk hebben er solotentoonstellingen van Faassen in het fotomuseum in Stockholm en het Japan Museum SieboldHuis plaatsgevonden.

Serie Les Marées


Serie Landscapes


Serie Omani


Serie Meng Ke


Serie Madoka


Serie Variations Prince


Serie Mado


Serie ReCollectionExposities & Beurzen

Virtuele expositie