Denis Rouvre
Denis Rouvre

/ Denis Rouvre

1

About

Denis Rouvre is een Franse portretfotograaf van wereldfaam met een indrukwekkend portfolio. Op zijn erelijst staan een Sony World Photography Award, Hasselblad Master Award en een World Press Photo Award.

Denis Rouvre woont en werkt in Parijs. Hij begon zijn carrière als persfotograaf, waar zijn liefde voor fotografie begon te groeien. Zijn voorkeur ligt bij de portret fotografie. Rouvre heeft al over heel de wereld geëxposeerd en menig beroemdheid heeft voor zijn camera geposeerd. Er zijn boeken gepubliceerd over zijn werk, hij heeft diverse reclame campagnes geschoten en maakte de foto’s voor Cd’s en press-kits, voor onder anderen Cesaria Evora en Demis Roussos.

In 2017 heeft Denis Rouvre een prachtige serie dubbelportretten van mens en omgeving gepresenteerd. Deze serie is speciaal gemaakt voor de Lavazza Kalender 2017, een enorme eer. Hiermee schaart Rouvre zich terecht in het rijtje van top fotografen zoals Helmut Newton, Annie Leibovitz, David LaChapelle en onze eigen Erwin Olaf.

De fotografische series van Rouvre hebben ons de afgelopen jaren meegenomen op een reis van heroïsche figuren: met de serie Sadhus (uitgevoerd in India langs de Ganges), de Lamb serie (halfgod worstelaars uit Senegal) en de Black Eyes serie (boksende kinderen uit Thailand). Deze indrukwekkende reis neemt ons in 2020 mee langs zijn nieuwste serie Ground Zero met portretten van mensen die een nieuwe wereld creëren waar we onszelf opnieuw kunnen uitvinden, vrij van de oude culturele codes.

Rouvre’s portretten vertellen geen verhaal. In plaats daarvan leggen ze de zichtbare details vast van een gebaar, een emotie. Rouvre weet dit op zijn unieke wijze vast te leggen. Dat maakt hem een van de meest gerenommeerde fotografen van deze tijd.

Serie BLACK EYES


Serie GROUND ZERO


Serie LAMB


Serie SADHU


Serie We Are What We Live


Serie LOWTIDE


Serie SUMO


Serie DES FRANCAIS


Serie KANAK


Serie COSPLAYExposities & Beurzen

Virtuele expositie