Denis Rouvre
Denis Rouvre
Denis Rouvre
Denis Rouvre

/ Denis Rouvre

About

Denis Rouvre is een internationaal bekende Franse portretfotograaf met een indrukwekkend portfolio. Zijn werk is inmiddels over heel de wereld geëxposeerd en menig beroemdheid is door hem geportretteerd. Ook zijn er in de afgelopen jaren meerdere prachtige fotoboeken gepubliceerd met zijn werk.

Rouvre begon zijn carrière als persfotograaf, waar zijn liefde voor fotografie begon te groeien en zijn voorkeur voor portretfotografie naar voren kwam. De fotografische series van Rouvre hebben ons de afgelopen jaren meegenomen op een reis van heroïsche figuren met de serie Sadhus (uitgevoerd in India langs de Ganges), de Lamb serie (halfgod worstelaars uit Senegal), de Black Eyes serie (boksende kinderen uit Thailand) en de apocalyptische serie Ground Zero (i.s.m. Emmaus in Parijs). Met zijn portretten weet Rouvre de zichtbare details van een emotie vast te leggen op een unieke en herkenbare wijze. Dit maakt hem één van de beste portretfotografen van deze tijd. Op zijn erelijst staan een Sony World Photography Award, Hasselblad Master Award en een World Press Photo Award.

In 2017 heeft Rouvre ook een prachtige serie dubbelportretten van mens en omgeving gepresenteerd. Deze serie is speciaal gemaakt voor de Lavazza Kalender 2017, een enorme eer. Hiermee schaart Rouvre zich in het rijtje van topfotografen zoals Helmut Newton, Annie Leibovitz, David LaChapelle en onze eigen Erwin Olaf.

VideosSerie AVATARA


Serie GROUND ZERO


Serie LAMB


Serie SADHU


Serie BLACK EYES


Serie We Are What We Live


Serie LOWTIDE


Serie SUMO


Serie DES FRANCAIS


Serie KANAK


Serie COSPLAYExposities & Beurzen

Virtuele expositie