/ Solo / Linda Overzee - EOS

27 aug 2021 / 17 okt 2021

EOS

Dawn, the glory of beginning
When there’s no end in sight it’s better to focus on beginning.
During the proces of painting I begin and I stop.
I begin and begin again,
and again,
and then one day,
a chain of glorious beginnings has brought my painting to an end.

-Linda Overzee, 2021

De schilderijen van Linda Overzee passen in de eeuwenoude traditie van fresco-muurschilderingen, die continenten en millennia overspannen. Gemaakt met dezelfde materialen zoals pure pigmenten en kalk. Het zijn echter geen fresco's in de oorspronkelijke zin, al is het maar omdat haar schilderijen op canvas of panelen zijn gemaakt en niet direct op een muur. Het is haar moderne interpretatie van deze oude techniek.

Ze omarmt toeval, imperfectie en onregelmatigheid in haar werk. Haar fresco's zijn opgebouwd uit talloze lagen. Door het induceren van ‘craquelé’, oxidatie en erosie, komen de onderste lagen tevoorschijn en vermengen zich met de bovenste lagen. De materialen, esthetiek en ogenschijnlijke eenvoud zijn bij nader inzien altijd veel complexer. Het resultaat kan gezien worden als een spiegel van onszelf, gevormd door de omstandigheden onderweg, een metafoor voor de gelaagde opbouw van ons leven.

Meet&Greet
Ontmoet de kunstenaar op donderdagavond 2 september & zondag 10 oktober in Project 2.0 / Gallery. Via Eventbrite kunt u uw ticket reserveren, graag per bezoeker 1 ticket. Wilt u liever op een andere dag de expositie komen bezichtigen? Dat kan, de galerie is elke dag geopend alleen op maandag en dinsdag op afspraak.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Tot snel,

Project 2.0 / Gallery


Tickets Meet&Greet

Tickets Meet&Greet

PDF solo EOS Linda Overzee

Bekijk de pdf


Terug naar virtuele galerij