/ SOLO SANJA MARUŠIĆ

14 jan 2024 / 11 feb 2024

Op zondag 14 januari openen wij de solo expositie van Sanja Marušić. Na de succesvolle solotentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam presenteren wij het werk in Den Haag. U bent vanaf 15:00 uur van harte welkom om deze feestelijke opening met ons te komen vieren onder het genot van een hapje en drankje! Uiteraard zal Sanja Marušić ook aanwezig zijn om haar werk toe te lichten.

Met haar felgekleurde landschapsportretten trekt de Nederlands-Kroatische kunstenaar Sanja Marušić (1991) de aandacht van iedereen. Ze zijn representaties van onderliggende thema's in het leven van een jonge vrouw. In 2021 heeft het Nederlands Fotomuseum de serie Bloemen in December (2015-16) aangeschaft, waarvan één werk permanent te zien is in de Erezaal van de Nederlandse Fotografie.

Uitgestrekte, verlaten landschappen, levendige kleuren: Sanja Marušić creëert nieuwe werelden met haar beelden. Hiervoor reist ze naar uithoeken van de wereld, maar gebruikt ook moeiteloos haar eigen woonkamer als achtergrond. Fotografie is altijd haar vertrekpunt. Ze laat zich leiden door een liefde voor experimenteren met vormen, kleuren en lagen. Ze maakt daarbij gebruik van verschillende analoge en digitale technieken. Het beeld wordt soms op zo'n manier veranderd dat het lijkt alsof je naar een schilderij kijkt. Voor Sanja zijn de performances, het creëren van een set, de handgemaakte rekwisieten en de nabewerking net zo belangrijk als de foto zelf.

Foto's: Stijn Poelstra


Terug naar exposities

Sanja Marušić