Larissa Ambachtsheer

Visual Artist Larissa Ambachtsheer (1993), afgestudeerd in 2017 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

/ meer

Het bewustzijn over veranderingen in de wereld begon bij mij toen ik als jonge WWF-ranger geld inzamelde voor bedreigde dieren en de natuur. Ik had medelijden met de arme dieren die werden geslacht om ons te voeden.

Reizen is mijn passie en een groot deel van mijn werk is daarop geïnspireerd. Ik ontdek nieuwe rituelen en culturen die zich onderscheiden van mijn Westerse kijk op het leven. Het is ‘De verf op mijn doek’.

Tegenwoordig ben ik als visual artist geïnteresseerd in onderwerpen die verband houden met menselijk gedrag; bewustzijn, minimalistische levensstijl en duurzaamheid. Ik observeer wat er in het dagelijks leven gebeurt en transformeer dat in mijn eigen realiteit die resulteert in stillevens, modereeksen of afzonderlijke beelden. Hiermee beantwoord ik mijn belangrijkste vraag over hoe we onze levens proberen te beheersen met betrekking tot onderwerpen die mijn speciale interesse hebben, zoals voedsel.

/ verberg