Gallery Project 2.0 logo

EN | NL

Eric Hirdes - Nothing is what I want23 apr 2017 > 21 mei 2017

2
 • De expositie wordt op zondag 23 april om 15.00 uur officieel geopend door de welbekende communicatie adviseur Jack de Vries.
   

  Schilderen is voor Eric Hirdes een doorgaand proces, waarbij een voltooid werk aanleiding geeft een volgend te beginnen. Zijn uitgangspunt voor een schilderij ontstaat in zijn denken erover; kijkend naar voorgaande werken en het reflecteren over de mogelijkheden ervan.
  Kleine notities, krabbeltjes, ideeën, muziek, belevenissen uit het dagelijks leven vormen daarnaast een aanleiding een werk te beginnen dan wel te voltooien.


  Zijn interesse gaat uit naar hoe dingen en processen op een natuurlijke wijze tot stand komen. Tijdens het werkproces zelf het materiaal zijn gang laten gaan, mogelijkheden die onder zijn handen ontstaan, worden op intuïtieve wijze gestuurd en geordend. Hij speelt in op toevalligheden die in het moment van de actie plaatsvinden. Controle loslaten, zaken mogen misgaan; onder de spanning (en onzekerheid) die dat oplevert komt het beste werk tot stand.

  De schilderijen van Eric Hirdes zijn abstract en zijn opgebouwd uit vorm, lijn  en structuur en kunnen verleiden door zijn kleur, huid, compositie of verhaal.  Maar bovenal dragen de werken een geheim in zich, waardoor je er telkens weer opnieuw naar wilt kijken. Een schoonheid die nooit verveeld.

  De expositie is te zien tot en met 21 mei 2017

 • 9F2862C1 E3B2 6180 14C30AF5B9680A23