/ THE TOURIST / SOLO EXPOSITIE KOURTNEY ROY

18 jun 2022 / 16 jul 2022

Met de serie The Tourist onderscheidt Kourtney Roy zich opnieuw als de fotograaf van contextcreaties. The Tourist bevat alle Roy-kenmerken waar we van houden: het zelfportret, een filmische benadering en haar kenmerkende kleurenpalet.

Vakanties moeten ontspannend zijn, maar als je de toerist bent die op zoek is naar een man, wordt de vakantie al snel hard werken. Je moet je kleurtje op peil houden, die vingernagels onberispelijk en je kledingkeuze op elkaar afgestemd. Faux-dierenprintjes vallen op zijn plaats in een wereld van vervalsing waar flamingo's, zeesterren, dinosaurussen en klauwachtige nagels allemaal verre van authentiek zijn. Maar temidden van de imitatie vangen we in The Tourist ook een glimp op van de realiteit: echte cruiseschepen, stranden en meeuwen.

Kourtney Roys werk is een filmische beeldvorming die grenst aan het reële en het fantastische. Haar benadering van fotografie roept op tot contemplatie en herschikken van alledaagse onderwerpen via speelse scenes. Ze is gefascineerd door het verkennen van de grenzen van ruimtes. Door zichzelf als onderwerp in haar werk te gebruiken, creëert de kunstenaar een meeslepend, intiem universum dat wordt bewoond door uiteenlopende personages die deze filmische thema's onderzoeken.

Vanaf zaterdag 18 juni 2022 is deze serie te zien in een prachtige solo expositie in Project 2.0 / Gallery.Terug naar virtuele galerij