/ Maayke Schuitema / Who wants to live forever

31 okt 2021 / 12 dec 2021

Maayke Schuitema is een Nederlandse kunstenaar, die klassiek ballet aan het Koninklijk Conservatorium en beeldende kunst aan de Koninklijke Academie in Den Haag studeerde.

Hoewel Maayke een getalenteerd illustrator en schilder is, staat ze vooral bekend om haar grootschalige linosnede-afdrukken op papier en canvas. In 2014 maakte ze zelfs de grootste linosnede ter wereld, gemaakt door een kunstenaar genaamd ‘The Tenth Muse’.

Met haar levensgrote afdrukken van vrouwelijke naakten, die het aspect van haar betrokkenheid bij de vrouwenbeweging vertegenwoordigen, verhoudt Maayke zich vaak tot de zwart-witfotografie en affichekunst. Haar huidige werk is directer en actueler dan ooit; het propageert, communiceert en stimuleert reflectie.

Haar duidelijke zwarte grafische lijnen komen binnen, BAM, direct en vaak weerspiegelen ze de delicate balans tussen privé en publiek.

Parallel aan haar naakten heeft ze een liefde voor portretkunst. Ze verzamelt, maakt en leest ze. Voor Maayke de ideale manier om direct te reageren op grote gebeurtenissen in de wereld en op haar eigen leven. "Door regelmatig een portret te maken kan ik mijn leven spiegelen, verwerk en interpreteer ik persoonlijke relaties en houd ik mijzelf scherp."

Schuitema heeft al meer dan 100 portretten in haar leven gemaakt, zowel vrij werk als in opdracht. Project 2.0 / Gallery toont dit najaar voor het eerst een overzicht met alleen haar portretten, in de tentoonstelling 'Who wants to live forever'.

Bezoek haar prachtige Solo van zondag 31 oktober t/m 12 december in Project 2.0/Gallery!

Klik hier voor een overzicht van de kunstwerken.


Terug naar virtuele galerij