/ Cosplay, Sumo & Lowtide

12 jan 2013 / 3 mrt 2013

WERELDPREMIÈRE van de nieuwste fotoportret serie "Cosplay" en Nederlandse primeur van de serie Sumo en LowTide van Fransman Denis Rouvre

COSPLAY (wereldpemiere) Serie over deze markante persoonlijkheden. Cosplay is een vorm van performance art waarbij de deelnemers gebruikmaken van kostuums en accessoires om een bepaald personage of idee uit te beelden. In de ruimere zin van het woord refereert cosplay aan alle gekostumeerde rollenspellen buiten het podium om, ongeacht de culturele context.

Favoriete bronnen zijn onder andere manga, anime, stripverhalen, tokusatsu, stripromans, webstrips, computerspellen en films. Andere bronnen zijn onder andere artiesten van J-pop, J-rock, visual kei en fantasy bands (zoals Sound Horizon). Elke entiteit uit de echte of virtuele wereld de zich leent voor dramatische interpretatie kan gebruikt worden als onderwerp. Levenloze objecten krijgen antropomorfische vormen en het is niet ongewoon om de geslachten verwisseld te zien waarbij de vrouwen mannenrollen spelen en vice versa. Er is ook een kleine subset binnen de cosplaycultuur rondom sexappeal waarbij de cosplayers specifiek kiezen voor personages die bekendstaan om hun aantrekkelijkheid en/of onthullende (of zelf expliciete) kostuums.

Het internet heeft het mogelijk gemaakt voor veel cosplayers om sociale netwerken en websites op te richten die zich focussen op cosplayactiviteiten terwijl forums hun in staat stelt om verhalen, foto's, nieuws en tips te delen. De exponentiële groei van het aantal mensen die cosplay oppakken als hobby sinds 1990 heeft ervoor gezorgd dat het fenomeen invloed heeft binnen de popcultuur. Dit is met name het geval in Azië waar cosplay invloed heeft op de straatmode en de populaire cultuur.

LOW TIDE - Prachtige en ontroerende foto's uit Japan. Bewoners uit het rampgebied, samen met hun verwoeste natuurlijk omgeving in een duo portret.

SUMO - De zeer zwaarlijvige worstelaars die net als de eerder geportretteerde Senegalese krijgers rechtstreeks vanuit het strijdtoneel voor de camera zijn verschenen. Het zweet, bloed en modder nog vers op de huid.

Daarnaast worden er ook twee kunstboeken gepresenteerd van Denis Rouvre.

LAMB - een fotoboek over de eerder geëxposeerde zwarte vechters uit Senegal.

LOW TIDE – het fotoboek over de Japanse chaos, mens en natuur. Beide boeken zijn vanaf dat moment te koop.

De expositie opening zal plaatsvinden op zaterdag 12 januari 2013 16.00 uur, zet het alvast in uw agenda.


Terug naar exposities