/ Art at the warehouse

5 feb 2013 / 10 feb 2013

nieuwe kunstenfestival van Rotterdam. Gallery Project 2.0 presenteert daar op standnr. 20 nieuw werk van; Peter Zuur, Maayke Schuitema, Robbert Fortgens, Denis Rouvre, Rachel Nieborg en Nicolas Henry.

In de ruwe omlijsting van Fenixloods 1 op Katendrecht, wordt van 5 t/m 10 februari 2013 een kunstbeurs, expositie en multidisciplinair muziek-, theater-, dans- en kunstenfestival onder één dak georganiseerd!

In de Art Rotterdam Week (tegelijkertijd met o.a. Art Rotterdam en Re:Rotterdam) verrast Art at the Warehouse met een vernieuwende totaalbeleving van kunst voor de bezoeker en een warm bad voor de verzamelaar. Hedendaagse kunst wordt niet louter getoond, maar gevoeld, geproefd, gehoord en ervaren!

Waar

In Fenixloods 1 op Katendrecht wordt kunst getoond op ongewone wijze. De loods is een ruige, inspirerende plek op Katendrecht en via de nieuwe Rijnhavenbrug gemakkelijk te voet te bereiken vanaf Art Rotterdam (Cruise Terminal & LP2). De loods ligt op een prachtige plek aan de Rijnhaven, met een nog onontdekt uitzicht op de stad.

Fenixloods I vormt samen met Fenixloods II de restanten van de loods San Francisco van de Holland Amerika Lijn uit 1898. De twee loodsen vormden ooit samen de grootste loods van Europa. Door een brand in 1947 is de loods gesplits. De twee loodsen zijn nu 48 meter breed en 121 meter en 164 meter lang hebben elk twee verdiepingen. De bijzondere raamvorming intensiveert het massieve uiterlijk en benadrukt het ongepolijste karakter. Voor bereikbaarheid zie Bezoekersinfo.

Kunstbeurs

Op de begane grond vindt de beurs plaats. Tegen de imposante achtergrond van de loods wordt de top van de hedendaagse kunst getoond. Hierbij zijn er ook Double Dates met deelnemers van andere beurzen die een solo van jong talent tonen op Art at the Warehouse.

Expositie

Op de bovenverdieping van de Fenixloods worden diverse grootse installaties getoond die niet in de kaders van de kunstbeurs passen.

Urban Supermarket

Naast de expositie vindt er op de bovenverdieping van de Fenixloods een heuse kunstensupermarkt plaats. Kunst met een randje!

bART & zo-ii presenteren 'Playful Arts Festival'

Performance, Games, Spectacle, Play. Ook op de bovenverdieping van de Fenixloods; games zoals je ze nog nooit hebt gezien! www.playfulartsfestival.com Festival In de imposante entree van de loods wordt een lounge gecreëerd met een divers live programma van muziek, theater tot talkshows en enkele pop-up restaurants. Kunst is niet alleen om naar te kijken, maar ook om te voelen, horen, proeven en ervaren! Even bijkomen van al de indrukken in een creatieve setting met een biertje of een wijntje, een hapje eten bij de verschillende cateraars of je laten verassen door divers live entertainment.

Elke avond Live at the Warehouse met kunstenaars die wel wat te zeggen hebben! o.a. Jules Deelder (&De Deeldeliers), Dave von Raven (&The Kik) en Speyksessies 10.

Voor Wie

Liefhebber van kunst? Op zoek naar live-entertainment? Lekker (eerlijk) eten op een unieke locatie? Een dansje wagen? Discussiëren over de betekenis van hedendaagse kunst in een talkshow met diverse kunstenaars? Verrast willen worden door bijzondere performances? Of een dag met de kinderen op stap? Art Warehouse biedt een toegankelijk programma van kunst in de breedste zin van het woord. Art Warehouse is dan ook voor alle leeftijden! Ticketverkoop start in 2013.

Door Wie

Fenixloods I wordt creatief ontwikkeld door JMR Produkties in opdracht van Stadsontwikkeling Rotterdam (voorheen OBR). Deze evenementenorganisatie is bekend van grootschalige evenementen zoals de Dance Parade, Metropolis Festival, Boothstock Festival, De Nacht van de Kaap en Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. Ook is JMR bekend met de productie en invulling van langdurige projecten, zoals Strand aan de Maas. JMR Produkties was in 2012 ook betrokken bij RAW Art Fair in de Fenixloods. JMR Produkties is samen met de Commissie van Art Warehouse in naam van Stichting Ondersteuning Culturele Initiatieven (SOCI) verantwoordelijk voor de invulling van Art Warehouse.

De Art Warehouse Commissie bestaat uit een viertal ervaren Nederlandse galeriehouders. De commissie vormt de jury die de invulling van de beurs en expositie van Art Warehouse bepaalt. De commissie bestaat uit: Majke H?sstege (Den Bosch), Frank Taal (Rotterdam), Roger Katwijk (Amsterdam) en Zic Zerp (Rotterdam). Vanuit het oogpunt van een galeriehouder wordt de beurs op een unieke wijze ingevuld met een flinke dosis ervaring en het oog op vernieuwing.


Terug naar exposities