Denis Rouvre

Denis Rouvre is een Franse portretfotograaf van wereldfaam met een indrukwekkend portfolio. Op zijn erelijst staan een Sony World Photography Award, Hasselblad Master Award en een World Press Photo Award.

/ meer

Denis Rouvre woont en werkt in Parijs. Hij begon zijn carrière als persfotograaf, waar zijn liefde voor fotografie begon te groeien. Zijn voorkeur ligt bij de portret fotografie. Rouvre heeft al over heel de wereld geëxposeerd en menig beroemdheid heeft voor zijn camera geposeerd. Er zijn boeken gepubliceerd over zijn werk, hij heeft diverse reclame campagnes geschoten en maakte de foto’s voor Cd’s en press-kits, voor onder anderen Cesaria Evora en Demis Roussos.

In 2017 heeft Denis Rouvre een prachtige serie dubbel portretten van mens en omgeving gepresenteerd. Deze serie is speciaal gemaakt voor de Lavazza Kalender 2017, een enorme eer. Hiermee schaart Rouvre zich terecht in het rijtje van top fotografen zoals Helmut Newton, Annie Leibovitz, David LaChapelle en onze eigen Erwin Olaf.

Rouvre’s portretten vertellen geen verhaal. In plaats daarvan leggen ze de zichtbare details vast van een gebaar, een emotie. Rouvre weet dit op zijn unieke wijze vast te leggen. Dat maakt hem een van de meest gerenommeerde fotograven van deze tijd.

/ verberg

Serie DES FRANCAIS