Over haar

10 Jun 2012 / 16 Jun 2012
Kunstenaar: Maayke Schuitema

Over haar

In het nieuwe werk van Maayke Schuitema staat opnieuw het beeld van de vrouw centraal. Ditmaal met de focus op de rol van het vrouwelijk haar.

Ons haar wordt geknipt, geföhnd en gekleurd en in modieuze kapsels gemodelleerd. In de pruikentijd droeg men het nep kapsel statig in pompeuze ijdelheid en tegenwoordig is al onze lichaamsbeharing gekapt en/of geschoren. Haar is relevant.

In het nieuwe werk van Maayke Schuitema staat opnieuw het beeld van de vrouw centraal. Ditmaal met de focus op de rol van het vrouwelijk haar. Een rijk geschakeerde show waarin de vrouw als een godin of moeder kan zijn. Maar ook de heks, een fee of een feeks.

Schuitema’s beeldend werk is een opmerkelijke en succesvolle hybride in de schilderkunst. Zij combineert de linoleumsnede met schildering en potloodtekening. Die technieken versmelten in een bewerkelijke achtergrond, de huid.

‘Over Haar’ met heftige beelden van krachtige vrouwen opent zondag 10 juni 14.00 uur door Mark Melief, een van de meest toonaangevende haarkunstenaars van Nederland en tevens creatief directeur en eigenaar van Kinki Kappers.