December Expositie

15 Dec 2018 / 12 Jan 2019

December Expositie

Vanaf 15 december presenteert Project 2.0 / Gallery tijdens de koude en donkere dagen van het jaar een prachtige December Expositie. Tijdens deze groepsexpositie worden diverse nieuwe werken van de volgende kunstenaars gepresenteerd:

Eric Hirdes maakt abstracte schilderijen die zijn opgebouwd uit vorm, lijn, kleur en structuur. Weliswaar met schijnbaar herkenbare elementen beogen ze geen figuratieve duiding. De schilderijen verwijzen niet naar een herkenbare werkelijkheid; ze komen op een intuïtieve wijze tot stand. De schilderijen ontstaan veelal in reeksen waarbij het ene doek aanleiding geeft tot het volgende.

Van Jacqueline Bozon presenteren we in deze expositie weer nieuw werk! Bozon gebruikt al haar ervaringen en zet deze om in een kleurrijk lijnenspel. Kleur is haar taal, een universele taal die makkelijk begrepen kan worden, maar ook één die meerdere vertalingen kent. Door de moeite te nemen om je open te stellen voor alle lagen van het kunstwerk, geeft het zichzelf als het ware bloot aan de toeschouwer.

De kunstwerken van Arjan van Arendonk kenmerken zich door het specifieke materiaalgebruik. Hij gebruikt een bedrukte stof als ondergrond voor zijn werken. Daarop brengt hij acrylverf aan, maar ook gekleurde siliconen die letterlijk van het doek springen. De natuur is een grote leermeester voor zijn werk.

Kunstenaar Mariëtte van der Ven maakt poëzie in ruimtelijke vorm door middel van porselein. Zoals een dichter nieuwe combinaties van bestaande woorden zoekt, zo zoekt Mariëtte bestaande vormen en herschikt deze totdat de vormen weergeven wat ze ons vertellen wil. In stilte te aanschouwen en in stilte te voelen.

“Zuiver wit en smetteloos

Met een huid van porselein dacht

Je dat niets je kon raken

Dat nieuw nooit oud zou worden

Dat zuiverheid jouw beste ik zou blijven.

 

Leven werd jou ingeblazen

Schilderde karakter op je vel

Tekende littekens op je ziel

Een nieuwe schoonheid is geboren”

en geeft de wereld kleur.”

 

U bent van harte welkom om de December Expositie te bezoeken bij Project 2.0 / Gallery!