/ Overzee & Van Haasteren

15 Nov 2014 / 14 Dec 2014

Vanaf zaterdag 15 november is er een duo-expositie met de nieuwste werken van de kunstenaars Marjolein van Haasteren en Linda Overzee. De expositie duurt t/m zondag 14 december.

Marjolein van Haasteren schildert tijdloze industriële landschappen waar natuur en architectuur samen een balans vormen. Het werk is geplaatst in het heden en daagt ons uit de implicaties van de industrie op onze leefomgeving te overdenken.,“Wanneer wij weg zijn als mens ziet alles er binnen de kortste keren er heel anders uit. De natuur neemt het over, hierin schitteren we in onze afwezigheid.” In ijle lagen bouwt Van Haasteren het werk doelgericht op. Vegetatie wordt in organische en losse vormen opgezet, soms met getekende sjablonen. Eerst in lagen verf en inkt en daarna met lak. Machines zijn zelfstandige lagen geworden die meespelen in een enorme wereld die wij nog niet helemaal kennen. In de bouwwerken is een menselijke maat nog als een troostend element terug te vinden, wat een surrealistische sfeer geeft; als onderdeel van het productieproces doen we als mens nog mee.

Linda Overzee maakt muurschilderingen in frescotechnieken op doek. De fresco’s zijn ontstaan vanuit haar fascinatie voor de beleving van kleur en gelaagdheid in combinatie met technieken waarvan pigmenten en kalk de basis vormen. Invloeden van tijd worden weergegeven door craquelé en de suggestie van oxidatie en erosie. Zij associeert haar werk met oude fresco’s, geërodeerd zoals wij die nu zien. We bewonderen deze nog steeds om hun schoonheid en vanwege onze voorstelling van hoe ze ooit zijn geweest en wat ze hebben betekend. De tijd heeft ze ondanks aantasting met een scala van betekenissen verrijkt. Hiermee refereert de kunstenaar indirect aan de invloed van tijd op ons eigen bestaan.

Op zondag 30 November van 16u tot 18u is er een Meet & Greet in galerie Project 2.0. Marjolein van Haasteren en Linda Overzee zijn beide aanwezig deze middag, zodat u in een persoonlijk gesprek meer te weten kunt komen over de werken en de persoon achter de werken. Fred Boutkan, chef-kok bij Biologisch Restaurant Sijthoff in Leiden, zorgt die middag voor culinaire hoogstandjes.


Back to expositions