EN / FR

Paris Photo 2018

Paris Photo

De Franse Denis Rouvre en de Nederlandse Daniëlle van Zadelhoff laten in een duo-expositie portretten zien op Paris Photo 2018, de meest prestigieuze fotokunstbeurs van de wereld. Paris Photo vindt plaats van 8 tot en met 11 november in het Grand Palais in Parijs. Project 2.0 / Gallery vindt u bij stand C03

Project 2.0 / Gallery is trots wederom toegelaten te zijn tot de belangrijkste fotografie beurs ter wereld. Eigenaar Coen van den Oever van Project 2.0 / Gallery uit Den Haag legt uit “Paris Photo, is in de afgelopen 21 jaar uitgegroeid tot de grootste fotografie beurs ter wereld. Exposeren op Paris Photo is dan ook een kroon op het werk van iedere fotograaf en Galerie. Meer dan 145 galeries van over de hele wereld tonen hier historische en hedendaagse werken, en wij mogen na een strenge selectie voor de 2de keer deelnemen”.

De exposities op Paris Photo variëren van solo- en groepsexposities, grote formaten en installaties, series, bewegend beeld en fotoboeken van hoge kwaliteit. Het is dé ontmoetingsplaats voor kunstenaars en handelaren maar ook zeker verzamelaars ,kunstliefhebbers en museumdirecteuren. Project 2.0 / Gallery toont de werken van twee belangrijke kunstenaars. Het gaat om de werken van de fotografen Denis Rouvre en Daniëlle van Zadelhoff.

Denis Rouvre

Denis Rouvre is een Franse portretfotograaf van wereldfaam met een indrukwekkend portfolio. Op zijn erelijst staan een Sony World Photography Award, Hasselblad Master Award en een World Press Photo Award en verschillende festivals zoals Recontre d’Arles en solo’s in musea zoals Pinacotheek Paris. Denis heeft al over heel de wereld geëxposeerd en menig beroemdheid heeft voor zijn camera geposeerd. Zijn portretten vertellen geen verhaal. In plaats daarvan leggen ze de zichtbare details vast van een gebaar, een emotie. Hij weet dit op zijn unieke wijze vast te leggen. Dat maakt hem een van de meest gerenommeerde fotografen van deze tijd.

Lees verder


angur-nath

Angur Nath

guru-kedar-nath

Guru Kedar Nath

hari-singh

Hari Singh

harshanand-saraswati

Harshanand Saraswati

sri-kripaldash

Sri Kripaldash

Daniëlle van Zadelhoff

Daniëlle van Zadelhoff fotografeert vanuit haar fascinatie voor het innerlijke van de mens. Ze werkt puur intuïtief en streeft er naar om een emotie te bevriezen in tijd. Haar fotografie bevat een spanning die niet snel onopgemerkt blijft. Ze biedt haar toeschouwer rauwe emoties in een prachtig spel van licht en donker. De portretten die ze vastlegt, ogen afgemeten en gecompliceerd. Echter zijn ze nooit vooropgezet noch volgens een vooraf gedefinieerd plan opgesteld. Gedurende het fotograferen zoekt Daniëlle naar de grote thema’s uit het dagelijks leven, zoals eenzaamheid en kwetsbaarheid.

Lees verder


magdalena

Magdalena

precious-silence

Precious Silence

raphael

Raphael

secret

Secret

parisphoto1

 

parisphoto2

 

Wat deze twee kunstenaars gemeen hebben is het voor ieder van hen een speciale manier van het gebruik van het licht met een eigen identiteit daarom gaat de duo show “Masters of light” op Paris Photo spectaculair worden.