Ronald a. Westerhuis

Ronald A. Westerhuis, alias RAW, alias de Man van Roestvrij Staal. Westerhuis werkt bijna uitsluitend met dit rauwe onverwoestbare materiaal. Het is keihard en oersterk, maar als je het eenmaal vormt en polijst wordt het ook warm en gevoelig. Ook een karaktertrek van de persoon zelf.

/ meer

Zijn liefde voor staal komt naar eigen zeggen door zijn industriële achtergrond, de offshore wereld. Dagelijks omgeven door booreilanden, gigantische structuren en roestvrijstalen elementen heeft Westerhuis zijn artistieke weg gevonden, en hoe. Zijn kunstwerken zijn onder andere aangekocht door internationale musea en bedrijven als Shell, maar ook  Prins Albert van Monaco behoort tot zijn collectioneurs. Limieten kent hij niet of wil hij niet kennen gezien zijn 300 - meter ontworpen hoge constructie in het midden van de Hardanger fjord in Noorwegen en zijn droom ooit een kunstwerk zo groot als de Eiffeltoren neer te zetten.

Thematisch staat “contact” centraal. Zijn beelden zijn ontmoetingsplaatsen en zeker geen gesloten constructies. De kijker en zijn hele omgeving doen actief mee en verbreden daarmee het perspectief. Diezelfde kijker in verwondering achterlatend.

/ verberg