The Other Side

24 Jun 2018 / 25 Jul 2018
Kunstenaar: Ronald a. Westerhuis

The Other Side

The Other Side - Ronald A. Westerhuis

Vanaf zondag 24 juni is de nieuwe solo expositie The Other Side van Ronald A. Westerhuis te zien bij Project 2.0 / Gallery.

The Other Side vormt een duo expositie met de tentoonstelling Size Does Matter in Museum de Fundatie die een week daarvoor zal worden geopend. Deze expositie in Museum de Fundatie is te zien van 16 juni tot en met 2 september en laat een groot overzicht zien van zijn oeuvre.

Westerhuis is vanuit zijn abstracte werkwijze een onderzoek gestart naar minimale vormen. Dit heeft onder meer geresulteerd in het combineren van roestvrijstaal met kleur. Zonder zijn kunstwerken een bepaalde betekenis mee te willen geven, experimenteert hij met vorm en materiaal. Hij gaat uit van universele vormen en wil dat ieder op een eigen manier hieraan relateert.

Westerhuis staat bekend om zijn roestvrijstalen bollen en wandschalen. Zijn nieuwe sculpturale lineaire wandobjecten Lines bevatten kleur welke verloopt als je erlangs loopt. Lines toont letterlijk een andere kant van zijn oeuvre. Ze geven een dynamisch effect, zoals ook het geval bij de 'huid' van de roestvrijstalen schalen en bollen. Door het gebruik van glanzend gepolijst roestvrijstaal en glanzende oppervlakten reflecteert het werk altijd de omgeving en de toeschouwer. Het toont een andere werkelijkheid.