Solotentoonstelling - Sexual Context Considered - Maayke Schuitema

22 Apr 2018 / 27 May 2018
Kunstenaar: Maayke Schuitema

Solotentoonstelling - Sexual Context Considered - Maayke Schuitema

Maayke Schuitema presenteert na een sabbatical van 2 jaar haar gloednieuwe kunstwerken in de solotentoonstelling Sexual Context Considered bij Project 2.0 / Gallery! Vanaf zondag 22 april is de tentoonstelling te zien.

De afgelopen twee jaar heeft Maayke hard gewerkt aan deze misschien wel meest kwetsbare serie. Zij zet in haar nieuwste kunstwerken de strijdbare vrouw neer. Een vrouw die het niet langer accepteert om slachtoffer te zijn, die haar kwetsbare en dienstbare kant omzet in weerbaarheid. De herboren vrouw in de werken van Maayke komt op voor haar rechten, zowel maatschappelijk als seksueel. Dit levert bijzonder krachtige beelden op.

De nieuwe werken zijn gemaakt in de vertrouwde hybride techniek die zo eigen is aan het werk van Maayke, maar nu in een combinatie van de linoleumsnede met zeer verfijnde potloodtekening op bijzonder papier. Dit speciale papier heeft Maayke laten overkomen vanuit Japan. De vrouw in de nieuwste solo-expositie van Maayke Schuitema zegt met trots: Ik ben een feminist op hoge hakken!

De expositie is in ieder geval te zien tot en met 27 mei.