SECRET STORIES

7 Jan 2018 / 11 Feb 2018
Kunstenaar: Jacqueline Bozon

SECRET STORIES

Opening expositie en nieuwjaarsreceptie op zondagmiddag 7 januari 2018 om 14.00 uur.

The SECRET STORIES of Jacqueline Bozon
Schoonheid wordt geschapen door de mens die haar durft te zien.

Zoals iedere cultuur zijn eigen rituelen en verhalen heeft,  zo heeft ook ieder mens zijn eigen levensverhaal. Levenspaden die bewandeld dan wel overgeslagen worden. Het draait allemaal om de keuzes welke afslag we nemen, of niet. Al die unieke ervaringen laten sporen achter, een energetisch historische wandelroute.

Jacqueline Bozon gebruikt al haar ervaringen, ontmoetingen, waarnemingen en zet deze om in kleurrijk lijnenspel. Kleur is haar taal, een universele taal die makkelijk begrepen kan worden, één die ook meerdere vertalingen kent. Denk maar eens aan de kleur rood; voor de één staat deze voor passie, een vurige liefde, warmte, voor de ander staat deze kleur voor angst en gevaar.

De bovenste laag, meestal het eerste wat je ziet, is als de eerste indruk in een ontmoeting. Voor velen al genoeg. Maar als je de moeite neemt wat dieper te kijken en jezelf te openen aanschouw je de gelaagdheid en geeft het kunstwerk zichzelf langzaam bloot. Je eigen reflectie en ervaringen vermengen zich met haar. Je ontmoet haar, leert haar kennen en als er wederzijds vertrouwen is komen de mooiste verhalen los. Een prachtig boek, voor een ieder anders, iedere keer weer opnieuw verrassend en eindeloos spannend. Dit hoef je niet te lezen, dit ervaar je.