EYES ON PHOTOGRAPHY

27 Jul 2018 / 2 Sep 2018

EYES ON PHOTOGRAPHY

EYES ON PHOTOGRAPHY

Vanaf vrijdag 27 juli presenteert Project 2.0 / Gallery tijdens deze prachtige zomer de foto- expositie EYES ON PHOTOGRAPY. In deze groepsexpositie worden diverse fotografische genres getoond. Van de volgende kunstenaars worden fotowerken gepresenteerd:

Denis Rouvre is een Franse portretfotograaf van wereldfaam met een indrukwekkend portfolio. Op zijn erelijst staan een Sony World Photography Award, Hasselblad Master Award en een World Press Photo Award.

De talentvolle kunstenaar Daniëlle van Zadelhoff fotografeert vanuit haar fascinatie voor het innerlijk van de mens. Ze werkt puur intuïtief en streeft ernaar om een emotie te bevriezen in tijd. Alles staat ten dienste van de compositie en het onderwerp; het spel met het licht, de kleurnuances en het perspectief.

Tom D Jones, deze Belgische kunstenaar is meerdere malen bekroond in grote internationale wedstrijden, waaronder Hasselblad Master Award 2012. Zijn fotografie straalt perfectie in rust en eenvoud uit.

Patrick Willocq’s serie Songs of The Walés is een prachtig eerbetoon aan het moederschap, vruchtbaarheid en de vrouwelijkheid van jonge Pygmee moeders uit de Ekonda stam.

Kourtney Roy; haar fotografie is een unieke combinatie van Retro, fashion, filmisch met een snufje kitsch waarin ze zelf altijd de rol van de Femme Fatale speelt.

‘Een verhalenverteller op fotopapier’ kan Alex Timmermans met recht worden genoemd. Hij is een autodidactische fotograaf met een sterke voorliefde voor oude fotografische technieken.

Julien Chatelin is een Frans-Amerikaanse documentaire fotograaf. Zijn nieuwste serie gemaakt in China is a must see.

Henriëtte van Gasteren; de mens is kwetsbaar vlees geworden. Voorheen werkte deze fotograaf onder de artiestennaam Lilith Love. Een hele nieuwe wereld staat ter beschikking van mensen met een kwade geest. Tegelijkertijd kreeg hartelijkheid vleugels als nooit tevoren. Voor Van Gasteren als fotograaf symboliseert kwetsbaarheid de ultieme goedheid. Elk zelfportret is een maximale verkenningstocht naar wat een mens in zich meedraagt.

Rogier van t’ Slot onderzoekt het thema eenzaamheid. Dit legt hij vast in het zeer herkenbare grijze licht van de Nederlandse meesters. Het is vaak magisch realistisch en melancholisch, gekenmerkt door een kafkaëske interpretatie van de terugkerende thema’s van vervreemding en eenzaamheid.

Monique Eller werkt hoofdzakelijk als autonoom Fine Art fotograaf. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van veel schaduwrijke partijen en zachte overgangen. Het is de invloed van de werken die ze bestudeerde uit de 17e -eeuwse schilderkunst. In haar werken legt ze nadruk op zorgvuldig uitgekozen gestileerde elementen. Terugkerend thema is de tijdelijkheid van het aardse, gevisualiseerd door vergankelijkheidssymboliek. Levenservaring en de gemengde culturele samenleving combineert ze als inspiratiebron voor de uitwerking van haar concepten. De frictie tussen esthetiek en melancholie weet ze zeer harmonieus samen te brengen.

U bent van harte welkom om gedurende de zomer deze bijzondere selectie fotografie te bezoeken. De expositie zal tot en met het eerste weekend van september te zien zijn.