AETHER

26 May 2019 / 23 Jun 2019
Kunstenaar: Tom D Jones

AETHER

In de Griekse mythologie was de god 'Aether' heerser over de atmosfeer, de bevoorrechte gebruiker van de lichtblauwe zuivere luchtlagen.

Wij stervelingen zijn er altijd naar op zoek, maar we zijn veroordeeld om de meest vervuilde onderste luchtlaag van de atmosfeer in te ademen. Wordt zuivere lucht steeds meer een voorrecht voor de meest verlaten plekken op aarde? Tom D. Jones vond aan de stranden van de Noordzee dit Utopia. De alchemie van licht en lucht, wind en water leidde tot verbluffende beelden met een onwezenlijk kleurenpallet, pure poëzie.

De foto's kwamen tot stand met de allernieuwste Hasselblad midden formaat camera's die de uitzonderlijke kwaliteit bezitten om een immense kleurdiepte en detail weer te geven, wat voor kort onmogelijk was.

De Fine Art fotografie van Tom D. Jones werd de laatste jaren meerdere malen bekroond in grote internationale wedstrijden. De meest opvallende is toch wel de Hasselblad Master Award 2012. Dit tweejaarlijks exclusief fotogebeuren staat wereldwijd synoniem voor creativiteit, kunst en vakmanschap. Tom D. Jones is daarmee de allereerste Belgische Hasselblad Master en treedt zo bij in een lijst van illustere namen waaronder Anton Corbijn, Albert Watson, Howard Shatz... enz. Kenmerkend voor z'n werk zijn de strakke composities, licht en diepte die vooral een enorme rust en eenvoud uitstralen.